Start virksomhed med en investor i ryggen

Start virksomhed med en investor i ryggen

Der er mange forskellige måder, du kan starte en virksomhed på. Du kan blandt andnet starte den helt fra bunden og langsomt bygge den op. Måske laver du en Lars Larsen og tager et kæmpe lån for at starte din forretning. Det kan ofte være eneste mulighed, hvis du vil lave en butik. Men der er også en 3. mulighed, som er, at du finder en investor, som skyder penge i din virksomhed for en andel af denne.

Selvfølgelig er det ikke sådan lige til at få en investor, men der er en række ting, som du selv kan gøre, hvis du gerne vil fange en investorers opmærksomhed.

 

Du skal vide alt om din virksomhed

En investor skal have tillid til dig. Du skal overbevise dem om, at du er den rigtige at investere deres penge i. De har arbejdet hårdt for deres penge, så de har ikke bare lyst til at give dig penge.

Her er det vigtigt, at du ved alt om din virksomhed. Du skal kende alle tal, du skal kunne forklare hurtigt og præcis, hvad din virksomhed kan.

Hvis du ikke kan svare på disse spørgsmål, så vil en investor se det som useriøst. Når du har styr på din virksomhed, fremstår du også langt mere selvsikker. Dermed bliver det lettere for dig at skaffe en investor.

 

Øv dig på din pitch

Selvom du skal have styr på dine tal, må du aldrig regne med, at en investor giver dig lov til at holde 30 minutters foredrag til dem. Du skal kunne forklare din pointe kort og præcis, så de finder den interessant. Det er det, som man kalder en elevator pitch på engelsk,  fordi du skal kunne forklare din forretning og din forretningsmodel på en kort tur i elevatoren.

Det betyder ikke, at du får alle pengene med det samme. Men du har sjældent særlig lang tid til at skabe interesse for din virksomhed, så det er med at komme hurtigt i gang.

Øv dig på at fortælle dine venner om, hvad du laver, og hvad din forretningsmodel er. Hvorfor er din forretning unik, og hvorfor skal folk investere i din forretning.

Hvis du får styr på disse ting, er der en god sandsynlighed for, at du kan overbevise en investor. Det kræver selvfølgelig altid, at du har en god forretning, som de tror på.

Hvis du vil læse flere råd om, hvordan du skaffer en investor, så kan du læse dette indlæg.

Her er der råd fra Jesper Buch, Martin Thorborg og Preben Damgaard. De har alle sammen værdifulde råd til, hvordan du opnår succes, herunder hvordan du får deres opmærksomhed som investor.

Administratoren

Læg din besked