3 grunde til at udskifte dine vinduer og døre

3 grunde til at udskifte dine vinduer og døre

Det kan virke uoverskueligt at istandsætte ens hjem, også selvom du ansætter folk til at gøre det for dig. Som hus- eller lejlighedsejer kan det specielt virke som et stort økonomisk projekt, som man helst vil udskyde til det er virkelig nødvendigt. Læs her 3 grunde til at du bør skifte dine vinduer og døre.

Forbedret energiforbrug

Den første grund til at du skal udskifte vinduer og døre er, at det vil kunne mærkes på din varmeregning. Normalt taber de fleste vinduer mere varme i vinterhalvåret, end de henter når solen skinner og har derfor en direkte negativ effekt på dit energitilskud.

Du kan derfor skifte til energivinduer- og døre, som har ruder af 3-lags energiglas. Disse giver dig normalt et positivt energitilskud, fordi varmen isoleres bedre i fyringssæsonen. Altså forbedrer du dit energiforbrug ved at skifte til isolerende vinduer.

Hvis du udskifter til energiglas, bliver også din bolig mere miljøvenligt, da du bruger mindre energi på varme i de kolde måneder.

Øget sikkerhed

I 2017 blev der begået 29.147 indbrud i Danmark om året og mange frygter specielt i højsæsonen at tyvene bryder ind specielt ved at skade boligen. Derfor kan det være en idé at sikre sin bolig ved at udskifte dele af din bolig, hvor tyve kan komme ind med nyere versioner.

Det kan for eksempel gøres ved at vælge vinduer med sikringsbeslag eller vælge vinduer, der sænker risikoen for indbrud ved afmontering af glassene. På den måde sørger du for ekstra tyverisikring der gør dit hjem endnu mere trygt.

Du kan også vælge at få installeret dørtyper fra danske-vinduer.dk som har ekstrasikre låsemekanismer så som hagekovler, slutbrik og sikringsgreb. Det går det sværere for en indbrudstyv at bryde ind i din bolig og kan betyde at de giver op af utålmodighed.

Støtte i form af håndværkerfradrag

Selvom istandsættelse kan være et stort projekt, er der støtte til husejere som benytter sig af håndværkerydelser fra momsregistrerede virksomheder. Som en del af den nye finansaftale, er håndværkerfradraget nu en permanent del af skatteopgørelsen.

Det betyder, at du kan få et fradrag på op til 12.000 kr. pr. person for håndværkerydelser i hjemmet, hvis de er en del af listen på SKAT’s hjemmeside. Listen inkluderer blandt andet maling af udvendige vægge, udskiftning af yderdøre, vinduer og terrassedøre med glas samt mange andre ændringer på din bolig.

For at få fradrag i 2018 skal du betale for ydelserne senest den 28. februar, 2019 – ellers indgår det i indkomståret, hvor du betaler for arbejdet. Fradraget har en værdi på ca. 27% af dine udgifter og giver derfor direkte støtte til istandsættelse af din bolig samtidig med at du forbedrer din sikkerhed og dit energiforbrug.

Administratoren

Læg din besked