3 metoder til at skabe effektive ansatte

3 metoder til at skabe effektive ansatte

Ansatte er virksomheders største aktiv, og de er også virksomheden største omkostning, og derfor er det vigtigt for en virksomhed, at de får det optimale ud af deres ansatte. Der er mange måder at skabe effektive ansatte på. Alt fra at have et økonomisystem som Visma Business til projektledelse.

Her får du 3 meget forskellige metoder til, hvordan du kan gøre dine ansatte mere effektive.

Dine ansatte er ikke robotter

Når mange arbejdsgivere tænker på ansatte, så er det som om, at de tror, at mennesker er robotter. Hvis et menneske kan levere en vis mængde på en time, så tænker en arbejdsgiver, at det kan man bare gange op med antal timer som en hel arbejdsdag tager.

Det er ikke sådan at ansatte fungerer, da vi ikke er en maskine, hvor man bare kan fylde på og fylde på. Det betyder, at mennesker har brug for pauser for at få energi. Derfor er det vigtigt, at virksomheder tillader de ansatte at slappe af.

Det kan være ved at lade dem spille bordfodbold, hvis de har lyst til det. Det kan også være at holde en masse fælles arrangementer, hvor de ansatte kan komme og hygge med hinanden. På den måde bliver det lettere for ansatte at lade op, og så får du også mere effektive ansatte.

Data giver jer fokus

Ofte fokuserer ansatte på de forkerte ting. Det er ikke, fordi de ikke vil være effektive, men det er ikke altid de vigtigste opgaver, som føles vigtigst. Hvis den ansatte får en e-mail, som virker fra en vred modtager, så ville denne e-mail komme til at fylde hele den ansattes arbejdsdag.

For at skabe en effektiv ansat bliver der nødt til at være data, som man kan tale med den ansatte om. På den måde kan man sammen finde ud af, hvad den ansatte skal bruge sin tid på, fordi man kan vide, hvor virksomheden tjener sine penge. Det er her, at et system som Visma Business kommer ind i billedet. For det giver jer mulighed for at se, hvad der unødvendigt fedt i virksomheden og hvilke opgaver som der tjenes flest penge på. Hvis du vil vide mere om Visma Business, kan du klikke her.

På den måde kan der fokuseres på opgaver, som skaber flest penge til virksomheden.

Sæt mål sammen med dem

Det er i sidste ende en leders ansvar om deres ansatte er effektive eller ej. Hvis en ansat gerne ville planlægge sin tid og opgaver 100 procent selv, så er der en god chance for, at personen var selvstændig.

Derfor bør en leder sammen med den ansatte opsætte målsætninger, som den ansatte selvfølgelig vælger.

På den måde vil den ansatte være mere tilbøjelig til at kæmpe for sine mål.  Når chefen er indover målet er det for at fjerne stress fra den ansatte, så den ansatte ved, at det er det her, som chefen også vil have, at man arbejder på.

Administratoren

Læg din besked