3 tips til at starte ud som iværksætter
Der er mange måder at leve sit liv på nu om dage, nogle stiller sig tilfreds med at arbejde i fra 8-16 hver dag og derefter gå hjem for at slappe af. Hvorimod andre helst skal have noget at give sig til hele tiden. Der er intet der er rigtigt og forkert her. Hvis man har så tilpas meget drive og helst er typen, der gerne vil have noget at rive i hele tiden, så kan det måske være en god idé at blive selvstændig. Fordelene som selvstændig er mange, hvor man først og fremmest har mulighed for at blive sin egen chef og ikke mindst høste frugterne, i så fald din virksomhed bliver en succes. Her kommer der nogle tips til, hvad man skal være opmærksom på, hvis det er vejen at gå.
Praktiske foranstaltninger
Som selvstændig er det alfa og omega, at der er styr på det praktiske inden opstart. Det er måske ikke det sjoveste at skulle sidde og ordne faktura og have styr på husleje og valg af de rette kontormøbler, men det er noget som i den grad ikke må overses inden man starter ud som selvstændig.
Det er vigtigt at have styr på, hvordan virksomheden sælger og ikke mindst bringer sine ydelser eller produkter ud til kunderne. Hvis du eksempelvis har en webshop er det vigtigt at have styr på, hvordan kunderne får produkterne og hvor hurtigt de skal have dem. Her kan det være fordelagtigt at bruge en god fragtmand. Derudover hvis det er en webshop man er indehaver af, så er det vigtigt at have et webhotel, hvor alle ens forskellige filer bliver opbevaret. På denne måde sikres det, at der ikke går filer tabt ved evt. Sammenbrud eller lignende. Få mere information omkring opbevaring af filerne online her.
Valg af selskabsform
Der er forskellige former for virksomheder, hvor nogle udelukkende leverer services, i form af konsulentvirksomheder, som her erfaring inden for et specifikt felt. I samme grad er der andre virksomheder, som udelukkende lever af, at sælge produkter. Ligesom der er forskellige virksomheder, er der også anderledes selskabsformer, hvor nogle er mere favorable end andre. De tre mest almindelige selskabsformer er ApS, A/S og et IVS selskab. Et ApS selskabs er anpartsselskab har flere ejere og fordelen ved at have denne selskabsform som iværksætter er, at der ikke er personlig hæftelse ved eventuelle tab. Til gengæld er der et minimumskrav på 50.000kr i startkapital alene bare for stiftelsen af selskabet.
Et A/S selskab er et aktieselskab og her hæfter ejerne heller ikke personligt for eventuelle tab. Dog er der ved denne selskabsform et etableringsgebyr på små 500.000kr, hvorfor det er de færreste iværksættere der har kapital til denne selskabsform. Et IVS selskab, er det iværksætter selskab, hvor startkapitalen er på sølle 1 kr. Og i den grad vil være at foretrække for et nyopstartet firma. Til gengæld er virksomheden forpligtet ift. lovgivningen at opspare mindst 25% af hele årets overskud indtil der er kapital nok til starte et Aps. Her er hæftelsen kun begrænset til den pågældende selskabskapital. Denne selskabsform vil klart være at foretrække, hvis du starter ud uden nævneværdig kapital.
Strategi
Når man starter sin egen forretning er det alfa og omega at have en klar strategi over, hvordan man vil nå de opstillede mål. Det kan man blandt andet gøre ved at anvende projektledelses metoder, hvorpå man deler sine store overordnede mål ned i små milepæle og delmål. Således synes de mindre uoverkommelige.