Branchespot: EUC261-reglern om flyforsinkelse skaber danske arbejdspladser

Branchespot: EUC261-reglern om flyforsinkelse skaber danske arbejdspladser

EUC 261. Det navn siger dig nok ikke så meget, men det får flyselskaber i hele Europa til at skælve i frygt for de store omkostninger, det kan betyde.

Når du er forsinket i mere end 2 timer til, fra eller EU, har du ret til kompensation fra flyselskabet. Det er flyselskabet bare sjældent særligt gode til at oplyse om.

RyanAir har for nyligt aflyst mere end 2000 afgange. De har pligt til at fortælle passagererne, at de har ret til kompensation – men de gør det ikke. Derfor eksisterer der virksomheder som Flyhjaelp, Airhelp og mange flere.

2000 kroner i kompensation

Ved 2 timers forsinkelse har du ret til næsten 2000 kroner i kompensation fra flyselskabet. Ved en længere forsinkelse kan du have ret til op til 4.500 kroner i kompensation. Det er ofte mere, end du har betalt for flybilletten, men det har ikke indflydelse på kompensationens størrelse.

De nye virksomheder hjælper med at skrive klager til flyselskaberne og stævner dem, når de ikke betaler. Ofte er det nødvendigt at indsende en stævning for at få flyselskaberne til at betale. De spekulerer i at trække sagen i så lang tid som muligt for at undgå at betale de penge, de er forpligtede til.

EUC-261 reglerne betyder arbejdspladser for jurister og stud.jur.’er, der trækker flyselskaberne i retten på vegne af deres mange klienter.

Flyselskaberne kæmper imod reglerne

De europæiske flyselskaber har en stor lobbyenhed i EU, der kæmper imod reglerne. Reglerne beskytter forbrugerne, men er dyre for flyselskaberne, der kan betale mange gange billetpriserne igen for et forsinket fly.

Lige nu ser det dog ikke ud til, at EU bukker under for presset og ændrer reglerne.

Konkurrence presser prisen ned

Fordi at flere virksomheder i dag tilbyder den samme service, falder prisen. Næsten alle virksomheder opererer efter en ’no cure, no pay’-løsning, hvor du betaler fra 20-33 % af det beløb, flyselskabet betaler. Når flere selskaber kommer til, falder prisen på ydelsen også.

Du kan se en liste over nuværende udbydere på billigeflybilletter.dk.

Administratoren

Læg din besked