Derfor bør du få lagt nyt tag på dit hus

Derfor bør du få lagt nyt tag på dit hus

At lægge nyt tag på huset kan virke som et stort og meget uoverskueligt projekt, også selvom du ikke selv skal gøre det. Også økonomisk, kan det være et stykke arbejde, som man som husejer har lyst til at skubbe langt ud i fremtiden. Her kan du læse om 3 årsager til, at du bør skifte tag.

Energiforbrug

Hvis du vælger at få lagt nyt tag på dit hus, så vil du kunne mærke det på din varmeregning. Det er nemlig meget normalt, at man i dag lægger isolering samtidig med taglægning. Der er sjældent isolering ved ældre tage, og derfor kan det ofte mærkes på indeklimaet. Hvis dit tag er af ældre dato, så fiser kulden nemlig ind, hvilket kan mærkes i hele huset, trods flere etager i din ejendom.

Har du loftsvinduer i dit hus, så vil disse typisk også blive udskiftet, når taget bliver fornyet. På længere sigt, så vil et koldt loft med gamle vinduer og tag, nemlig skabe et køligt og fugtigt indeklima, som kan have konsekvenser for du og din families velbefindende.

Derfor bør du tage en efterisolering med, når du alligevel har taglæggere ude og gøre det store arbejde. Det koster som regel ikke mere end 15.000 kroner ekstra at få efterisoleret i forbindelse med nyt tag, og på den måde kan du med både nyt tag og isolering spare op til 5000 kroner på den årlige varmeregning.

Det smukkeste hus på vejen

Endnu en fordel ved at få nyt tag på huset, er den kæmpe makeover, som dit hus vil få. Med et splinternyt og glinsende ståltag fra Profilmetal, bliver dit hus udelukkende det flotteste og mest prangende på vejen. Har du i forvejen et tag, hvis materiale eller farve ikke matcher din facade, dine vinduer, kan et nyt tag virkelig gøre underværker. Med et nyt tag, kan du sætte et helt nyt præg på din bolig, som får huset til at se nybygget ud.

I forhold til det ydre, så kan man nok ikke argumentere for mange økonomiske eller energimæssige fordele. Men der er en kæmpe personlig værdi og æstetisk glæde, ved at se på dit hus, og være virkelig stolt af det man ser og det man bor i.

Hvad hvis jeg skal sælge?

Hvis huset pludselig skal sælges, og man har fået lagt nyt tag, så er det ikke helt spild af penge. Med et nyt tag af god kvalitet, kan du forvente at få op til 80% af udgifter til taget, lagt oven i prisen på dit hus. Så hvis du blot har nået at nyde godt af dit nye tag i et par år, så kan du stadig tjene det hele hjem ved et salg, da du på få år kan spare op til 20.000 kroner på din varmeregning.

Derudover er et nyt og skinnende tag, en showstopper, da potentielle køber vil elske dit nye tag. På den måde, kan lidt god stil og et æstetisk passende tag medføre, at dit hus bliver solgt hurtigere. Og det er jo en kæmpe fordel.

Administratoren

Læg din besked