Få det optimale ud af dine ansatte

Få det optimale ud af dine ansatte

Når det kommer til at få det optimale ud af sine ansatte, handler det i sidste ende om, at du skal gøre dem mest mulige produktive, samtidig med at de bevarer deres helbred, da det er den bedste langsigtet strategi – både for dig og dem. Her kan du få gavn af alt fra håndvægte til faste rammer, når du vil have det mest mulige ud af dine ansatte.

Lad os se nærmere på de 3 gode råd.

 

1. Skab faste mål og rammer

Mange ledere tror fejlagtigt, at de blot skal give deres ansatte nogle arbejdsopgaver, og så finder de selv ud af resten. Denne holdning kommer af, at vi mener, at selvstændighed i sig selv er målet.

Men det ikke målet. Målet er, at du hjælper dine ansatte med at få det mest optimale ud af dem. Nogle ansatte har brug for selv at styre deres tid, og har intet problem med det. Andre ansatte har brug for faste rammer og mål, så de ved, hvad de arbejder hen mod.

Du skal ikke gå efter den ene eller anden type ansat. Du skal gå efter ansatte, som er gode til en egenskab, som du skal bruge. Det er dit job at få det optimale ud af dem, og gøre at dine ansatte er glade i processen.

 

2. Lad dine ansatte dyrke motion i arbejdstiden

Chefer har alt for meget fokus på, at vi skal arbejde i mange timer. Men mange ansatte er ikke særlige produktive, når de har arbejdet i 6 timer. Derfor kan det være en god idé, hvis du tillader, at dine ansatte kan få lov at tage en lur, dyrke yoga eller styrketræne i deres arbejdstid. Især godt midt på dagen.

Her er det en god idé, at I indretter et rum til jeres ansatte, så de ikke ender med at bruge meget tid på transport. Hvis jeres ansatte gerne vil styrketræne, kan I købe nogle håndvægte til arbejdspladsen, som man kan træne med i ens pause.

Hvis du vil se eksempler på fede håndvægte til jeres virksomhed, kan du se nogen her.

 

3. Arbejd – hold pauser – arbejd!

De færreste ansatte arbejder særlig godt, hvis de ikke må holde pauser. Derfor bør du overveje, om de kun skal arbejde i f.eks. 45 min og så give dem 15 minutters pause. På de fleste arbejdspladser, kan ansatte sagtens selv stå for det.

På de fleste arbejdspladser er det vigtigste, at du snakker med sine ansatte om, at de skal huske at holde deres pauser, ellers har de en tendens til at glemme at gøre det, da det ligger så dybt i os, at vi skal arbejde hårdt uden pauser.

Sandheden er, at vi har brug for at lade op, ellers er vi ikke noget værd. Med disse råd får du gladere og mere produktive ansatte.

 

Administratoren

Læg din besked