Find dit område

Find dit område

Drømmer du også om at starte virksomhed? I dag er der flere og flere iværksættere i Danmark, der starter deres egen virksomhed, og det er i mange tilfælde også en rigtig god ide, hvis man får den rette idé. Nogle er på forhånd slet ikke i tvivl om, hvilken branche de vil starte indenfor, mens andre lægger mere vægt på at finde præcis den rette niche at starte virksomhed indenfor, så der er de bedste betingelser for at starte op. Hører du til de sidstnævnte, så læs med her og få en kort vejledning i, hvordan du vælger, hvilket område du skal vælge.

Tænk digitalt

Den gode idé er lige rundt om hjørnet. Manden der opfandt post-it notes blev mangemillionær, selvom det var en ekstremt oplagt ide. I dag kræver en god ide ikke et produkt, man skal udarbejde. Informationsvirksomheder er i dag nogle af de største, og rigtig mange virksomheder er udelukkende baseret online. Tag tre eksempler som Trendsales, Just Eat og GoMore. Virksomhederne har ingen egentlige produkter, men videredistribuerer blot andres produkter og løsninger. På den måde kan du med en god ide og et stærkt koncept undgå at skulle skabe et regulært produkt, og samtidig er der et enormt potentiale for at skabe stor omsætning. I stedet for at være en B2C (business to consumer) virksomhed, bliver du nærmest en C2C virksomhed (consumer to consumer), men selvfølgelig stadig med ansvar.

 

Tænk praktisk

Mange vil gerne opfinde den dybe tallerken, når de starter virksomhed. Iværksættertankegangen bygger på, at man finder på en god idé, som ingen før har tænkt på. Men den gode ide kan være ret svær at tvinge frem, for ofte dukker den op ud af det blå, og hvis du vil vente på det, kan du komme til at vente længe. Derfor er det oftest en smartere, og i hvert fald lettere, tilgang at finde et produkt eller en løsning, som stort set allerede er opfundet, og som mennesker, virksomheder eller lignende bruger hver dag. Her gælder det om at tænke praktisk. I dag er der, som et modsvar på den digitale strømning, kommet en tendens, hvor folk i stigende grad ønsker ting som bæredygtighed og gør-det-selv. Dette har Evermart udnyttet, og de sælger reservedele til iPhones med guide til, hvordan reparerer man sin iPhone. Det er smart, fordi så mange i dag har en iPhone, og de går jo ofte i stykker. Med den rette markedsføring og en god guide til, hvordan man gør, er der derfor masser af salg i disse såkaldte reservedele. Husk at undersøge markedet, og hvilke leverandører der findes, før du fast beslutter dig på et produkt.

 

 

Administratoren

Læg din besked