Guide: Sådan gør du dine medarbejder mere glade

Guide: Sådan gør du dine medarbejder mere glade

Flere undersøgelser viser, at noget af det vigtigste for dine medarbejder er at de er glade. Du skal derfor huske at ligge vægt og ressourcer i at opfylde dette. Vi vil herunder gennemgå nogle forskellige tips til hvordan dine medarbejdere bliver gladere og derved mere effektive.

Ros, lyt og stol på dine medarbejdere

Alle kan rose alle, men der er bare noget ved at lige få ros af chefen. Det er generelt bare fedt at få bekræftelse af, at det man laver, egentlig virker eller er godt. Derfor er det virkelig vigtigt at du roser både dine medarbejdere og dine kollegaer når de har udført et godt stykke arbejde.

Husk også at lytte til dine medarbejdere. Når en virksomhed kommunikerer åbent, og lader alle være en del af beslutningerne som skal tages. Vil det resultere i at medarbejderne vil føle sig mere som en del af virksomheden og derfor også vil blive mere motiverede.

En måde at få dine medarbejdere til at få en følelse af at de bidrager med mere til virksomheden, kan være ved at give dem noget mere ansvar. Når en medarbejder får tildelt mere ansvar, føler du også at de bliver tildelt noget tillid.

Teamwork og teambuilding

En god måde at styrke sammenholdet blandt dine medarbejdere, kan være ved at tage ud efter arbejdet og lave nogle ting sammen. Dette kunne f.eks. være at i tog ud og fejrede en god ting som var sket i løbet af måneden ved at tage på restaurant og spise sammen. Det kunne også være at i måske bare afholdte 2-3 personalefester et par gange om året. En sidste ting vi vil nævne, er ’Teambuilding’.

Teambuilding bruges til at skabe nogle situationer, hvor dine medarbejdere virkelig skal lære at samarbejde. Af teambuilding aktiviteter, kan der være mange. I kan f.eks. prøve at lave nogle forskellige øvelser sammen eller i kan tage på en overlevelsestur over en weekend sammen.

Bliv låst inde i et rum til i kan finde ud af at samarbejde

I kunne også prøve de sjove ”mystery rooms”. I et mystery room, bliver jeres medarbejdere virkelig sat på prøve. De bliver låst inde i et rum og må kun bruge kommunkation, teamwork og deres hjerner for at finde løsningen til at komme ud. I kan prøve et mystery room hos Mystery makers i København.

Mystery makers har flere forskellige mystery rooms, som alle har forskellige temaer. I kan f.eks. blive læst inde i et hemmeligt laboratorie eller måske i et kammer hvor i bliver nødt til at kæmpe mod en magtfuld loge for at komme ud.

 

Forhåbentligt, har du ved at læse denne guide, kunne bruge nogle af disse tips til at gøre dine medarbejdere endnu mere glade på arbejdspladsen.

Administratoren

Læg din besked