Guide til gladere ansatte

Guide til gladere ansatte

Virksomheders største aktiv er altid deres ansatte. Derfor er det vigtigt, at de får dem til at yde det optimale, uden at det går udover deres helbred. Der er mange måder, at man kan få gladere ansatte, men generelt handler det om at tænke på dem. Fx give dem et gavekort på deres fødselsdag.

Du kan bruge rådene fra dette indlæg og så tænke over, hvordan du kan gøre dine ansatte mere glade. Hvis du er ansat, kan du sende indlægget til din chef.

 

Hold altid medarbejdersamtaler

Noget af det bedste, en virksomhed kan gøre, er at holde medarbejdersamtaler. Mange chefer tænker ikke over det som nødvendigt, da de har den holdning at ansatte altid kan komme og tale med dem.

Men det er ikke sådan, at det fungerer for en ansat, som har noget på hjertet, da det ville være en grænseoverskridende handling at komme ind på ens chef kontor for at snakke.

Det er chefens job at åbne de ansatte op, så de har lyst til at være ærlige. Det er en god måde at opdage problemer i virksomheden på, da de er de ansatte som ved, hvad der sker på området – ikke chefen.

Større virksomheder har en HR-chef til at klare disse opgaver, og det er en god idé at have en buffer mellem ansatte og chefen.

 

Køb gaver de ansatte kan bruge

Op til jul giver virksomheder tit en julekurv, og det er ofte et eller andet, som de ansatte ikke gider have. Selvfølgelig bliver de stadigvæk glade for kurven, men sandheden er, at de bruger gaven til at give som gave til andre.

I stedet vil det give mere mening at give ens ansatte et gavekort, så de selv kan bestemme, hvad de gerne vil købe. En anden metode er, at man vælger nogle ting, som de ansatte kan vælge i mellem, men her risikerer man stadigvæk, at det er en masse gaver, som de ansatte ikke ønsker sig.

Derfor er et gavekort en god gave til ansatte. Herunder vil jeg opfordre virksomheder til også at give gavekort til ansatte på deres fødselsdag. Prøv at gøre det til noget specielt, at jeres ansatte har fødselsdag eller jubilæum. Find et stort udvalg af gode firmagaver her

På den måde har de også mere lyst til at være på arbejdspladsen, hvis de føler, at det er et inkluderende sted, hvor du tænker på dem.

 

Giv de ansatte noget at lave i pauserne

Jeg ved godt, at chefer har fokus på de timer, som ansatte arbejder. Men faktisk har man brug for pauser, hvis man skal kunne arbejde godt.

Derfor er det en god idé at finde ud af, hvad de ansatte gerne vil lave, når de slapper af. Hvis du har unge, kan det være, at de gerne vil spille bordfodbold, hvor ældre ansatte måske hellere vil have et sted med fred og ro og god kaffe.

I sidste ende handler det om, at du skal lytte til dine ansatte, så de nyder at arbejde for virksomheden.

Administratoren

Læg din besked