Hvad er privatleasing?

Hvad er privatleasing?

Mange er usikker på hvad privatleasing er, og hvilke fordele og ulemper der er i forbindelse med, at få en bil ved brug af privatleasing. Det helt korte svar på hvad privatleasing er kommer her; langtidsleje af en bil.

Det vil sige du lejer en bil af et leasingselskab, hvilke betyder leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, og du som leasingtager har brugsretten over bilen, og du kan derved bruge bilen, til det du ønsker i hele leasingperioden. En leasingkontrakt har typisk en varighed på 1-4 år, og i de fleste leasingkontrakter skal du betale en ekstraordinær ydelse, og månedlige ydelser for, at have brugsretten over bilen. Nogle leasingselskaber er også begyndt, at droppe den ekstraordinære ydelse, så det er blevet endnu nemmere at få en bil ved brug af privatleasing. Der findes to typer privatleasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Disse to typer privatleasing har, hver især deres fordele og ulemper. Du kan læse en mere uddybende forklaring af privatleasing her.

 

Operationel leasing og finansiel leasing

Som tidligere nævnt er der to forskellige former for privatleasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing.  I dette afsnit vil vi redegøre for, hvilke karaktertræk der er ved operationel leasing, og hvilke der er ved finansiel leasing.

Operationel leasing kendetegnes ved, at du som leasingtager har total budgetsikkerhed, hvilke vil sige du ikke får nogle udgifter til reparation, service eller noget tredje til den leasede bil. Efter endt leasingperiode skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og derfra er det leasingselskabets ansvar, at sælge den eller lease den igen. Operationel leasing henvender sig til folk der ikke ønsker, at have alt bøvlet med at eje en bil. Operationel leasing er også i de fleste tilfælde dyrere end finansiel leasing.

Finansiel leasing kendetegnes ved, at være et alternativ til at låne penge i banken til en bil. I forhold til operationel leasing, skal du ved finansiel leasing selv stå for alle udgifter til reparationer, service osv. Efter endt leasingperiode skal du også selv finde en køber til bilen, købe bilen selv eller lease den igen. Du får mindre budgetsikkerhed og større risiko ved finansiel leasing, end du gør ved operationel leasing. I de fleste tilfælde er finansiel leasing også billigere end operationel leasing.

 

Søg privatleasing af bil fra forskellige leasingselskaber et sted!

Før hen var det svært og uoverskueligt at finde den bedste privatleasingkontrakt, du skulle selv søge internettet tyndt for leasingkontrakter og derefter sammenligne dem op mod hinanden. Men der er kommet en løsning ved navn Leasingoffer, der har samlet privatleasingkontrakter fra forskellige leasingselskaber et sted! Denne service har gjort det nemmere og mere gennemsigtigt, når du skal finde den bedste og billigste leasingaftale. Leasingoffer har også en smart funktion der gør det muligt, at sammenligne op til tre leasingkontrakter med hinanden. Søg efter privatleasing på leasingoffer her!

Administratoren

Læg din besked