Styrk din forretnings fremtid med registrering af varemærke

Styrk din forretnings fremtid med registrering af varemærke

Globaliseringen har gjort, at konkurrencen fortsat kun bliver mere og mere intensiv. Hvor man før i tiden blot skulle konkurrere med lignende forretninger i nærområde, skal man nu konkurrerer med forretninger fra hele verdenen. Derfor er det også nødvendigt, at man på en eller anden måde skiller sig lidt ud, da man ellers forsvinder fuldstændig væk i mængden. Det kan enten være en stjerne god pris, høj kvalitet eller noget helt tredje.

Det vigtigste er, at man er kendt for noget. Nogen vil måske argumentere for, at det, at man er genkendelig, i virkeligheden er mindst ligeså vigtigt som, at man leverer et godt produkt. Folk tiltrækkes af det, som de kan genkende, og hvis man kan referere til mærket på en måde, vil man også have lettere ved at snakke om det med andre. Det er altså utrolig vigtigt, at man skaber et stærkt brand.

Det kan tage lang tid at opbygge et stærkt brand, og det kræver hårdt arbejde at opretholde det. Derfor er det også utrolig vigtigt, at man husker at tage patent på de ting, der er karakteristiske ved ens firma. Hvis andre kan hugge logo, navn eller lignende, bliver det pludselig svært at skille sig ud.

Derfor er registrering af varemærker altså også utrolig vigtigt for, at man sikrer sit firmas fremtid. Samtidig er det også vigtigt i den forstand, at hvis nogle andre optager ens idé, og de så vælger at søge om patent, så vil man pludselig være nødt til at ændre hele sit brand, hvilket kan have konsekvenser for firmaet, særligt hvis man er i en periode, hvor tingene fungerer godt. Man skal selvfølgelig ikke bare registrere hvad som helst, og det er vigtigt, at man er helt sikker på, at dette er måden, man ønsker at udtrykke sit brand.

Ting at være opmærksom på i forbindelse med registrering af varemærke

Det at lave registrering af varemærke er i virkeligheden ikke speciel svært. Det handler blot om, at man skal skrive en lille ansøgning, som man skal sende ind. Man skal selvfølgelig først og fremmest undersøge om ens varemærke er registreret i forvejen. Hvis ikke det er registreret i forvejen, kan man sende sin ansøgning ind. Efter et par måneder vil man få svar, og hvis man har fået lov til at lave patent på et varemærke, vil dette holde i 10 år.

Det koster lidt over 2000, men som det allerede er nævnt, så holder det jo i 10 år. Når man skal skrive sin ansøgning, er der en række ting, som man skal have styr på. I ansøgningen skal man skrive hvad der skal beskyttes, hvem det skal beskyttes for, og hvem der skal stå som ejer. Man kan registrere ordmærker, lydmærke, firgurmærker og vareudstyrmærker.

Regler når man skal tage patent

Dog er der selvfølgelig også nogle regler for, hvad man må tage patent på. Først og fremmest skal det selvfølgelig være et nyt mærke, som ikke allerede er registreret. Derudover må det, som man registrerer, ikke være beskrivende. Man kan ikke få eneret på ord, der bruges til at beskrive produkterne.

Derudover må man heller ikke tage patent på ord, der kan vildlede kunden ved eksempelvis at være usande. Til sidst på det ikke indeholde statskendetegn. Hvis man har et mærke, der indeholder det danske flag eller en krone, skal man have en særlig tilladelse, hvis man ønsker at registrere dette. Det er altså ikke en særlig kompliceret proces, og det er en utrolig god idé at gøre dette, så man kan beskytte sit brand og undgå at blive kopieret.

Administratoren

Læg din besked