Tre gode former for medarbejderpleje

Tre gode former for medarbejderpleje

Dine ansatte skal gerne holde i mange år, uden at få arbejdsskader og andre skavanker, af at arbejde i din virksomhed. Et godt arbejdsmiljø hvor medarbejderne bliver plejet kan ses på bundlinjen. Medarbejderplejen resulterer nemlig i færre sygedage, positivt omdømme og mere effektiviserede ansatte. Vi giver dig her et bud på hvordan du kan pleje dine medarbejdere.

Massage til de skrivebordsansatte

Er din virksomhed indenfor IT-branchen, hvor dine medarbejdere sidder foran en computerskærm dagen lang, dag efter dag, skal du være obs på rygskader, tennisalbue og museskader. Det første du kan gøre for at pleje dine medarbejdere er at indføre hæve/sænke-borde, så medarbejderne kan justere bordet til dem, og i løbet af dagen også kan stå op og arbejde. Instruer også dine medarbejdere i, hvordan man sidder korrekt ved et skrivebord, så de bedst muligt undgår skader. Således er de også selv opmærksomme på problemet, og gør også deres del, for at undgå skader. Som arbejdsgiver viser du at du værdsætter dine medarbejdere, ved også at gøre din del for, at de undgår skader. Dette kan du gøre, ved at tilbyde dine medarbejdere massage, et bestemt antal gange om året, således rygsmerter bearbejdes og rygskader forebygges.

Indfør høretekniske hjælpemidler

Medarbejdere med nedsat hørelse bruger rigtig meget energi på at koncentrere sig om at høre. Dette kan resultere i trætte og uoplagte medarbejdere. Her kan du som arbejdsgiver hjælpe dine medarbejdere. For det første kan du yde tilskud til de medarbejdere, der lider af nedsat hørelse, til et høreapparat. Du kan læse mere om høreapparater her, hvor du også kan bestille en gratis høretest til dine medarbejdere. Herefter kan du indføre en række høretekniske hjælpemidler, som i kombination med et høreapparat, kan lette arbejdslivet for de nedsat hørende. For eksempel kan du indføre et FM-system, der er et trådløst system, der sender signalet fra en mikrofon direkte ned i høreapparatet. Modtageren er en selvstændig enhed, der sættes på høreapparatet. På den måde sikrer du dig, at alle dine medarbejdere hører beskederne.

Giv tilskud til tandlægebesøg

Tænder der ikke bliver passet ordentligt på, kan give tand- og mundproblemer, som kan resultere i sygemeldinger som følge af smerter. Her kan du som arbejdsgiver sørge for at dine ansatte kommer til tandlæge en gang årligt eller hvert andet år, således de store rodbehandlinger med sygedage kan forebygges. Du kan som arbejdsgiver betale en del af regningen til tandlægeundersøgelserne, eller lave en aftale med en tandlæge, der komme ud og overfladisk tjekker de ansattes tænder, for derefter at kalde dem ind, der har behov for det.

Andre tiltag, du som arbejdsgiver kan indføre, kan være tilskud til briller eller tilskud til psykologsamtaler.

Administratoren

Læg din besked